Egészséghét

Egészséghét

Minden év januárjának egy hetét arra szánjuk, hogy az egészséges életmóddal kapcsolatos ismereteket kellő intenzitással adjuk át a gyerekeknek. Idén a január 13-17ig tartó időszakot választottuk ki erre a projektre.

Jeles napok ősszel

Jeles napok ősszel

Októberbe kanyarodva a naptár három jeles napot is mutat, kezdve a Népmese napjával, amely szeptember 30-án van, folytatva a Zene világnapjával elsején, majd 4-én az Állatok napja zárja a sort.

Ovi-zsaru program a Nyitnikék Óvodában

Ovi-zsaru program a Nyitnikék Óvodában

Az Ovi-Zsaru program egy, az óvodás korosztály számára írt bűnmegelőzési program. A program elsődleges célja, hogy az óvodáskorú gyermekek biztonságérzetét segítse, erősítse. Ez évben az óvoda nagycsoportos gyermekeit vontuk be a programba.

Egészséghét

A Cicában szalvétával letakart poharakban illatos vagy kevésbé illatos élelmiszerek, fűszerek, növények voltak, pl. hagyma, bors, ecet, levendula, cukor. Érdekes módon a „büdösek”-et mindenki nagy izgalommal szaglászta. ☺

Pénteken a Csurgó zenekar interaktív műsorával zártuk a hetet, énekeltünk, ugráltunk, táncoltunk.

Mackolimpia

Törökbálinton, február első hetében a Nyitnikék Óvoda környékén a lakosok medvenyomokra lehettek figyelmesek. Aggodalomra azonban nem volt ok, hiszen intézményünkben hagyomány, hogy február elején megrendezzük a Medve-hetet.

Hogy miért is kedveljük annyira a plüssmackókat? Mert puhák és nagyon aranyosak. Talán éppen ezért olyan sikeres óvodánk Maci kiállítása, melyet évek óta megrendezünk a tornateremben.